X
GO

Outdoor & Sports Blog by X-Code Technical Socks

 
Στηρίζουμε τα Παιδικά Χωριά SOS
Νέα

Στηρίζουμε τα Παιδικά Χωριά SOS

Μια τεράστια ζεστή αγκαλιά στα παιδιά μας, στο μέλλον μας

Θεωρούμε καθήκον και καίριο μέλημα της εταιρίας μας την κοινωνική προσφορά, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που η πανδημία έχει τεράστια επίδραση στην ζωή του καθένα μας και ειδικά στις παιδικές ηλικίες που χρειάζονται “ζεστασιά” και στήριξη.

Το τέλειο ζευγάρι

Το τέλειο ζευγάρι

Πώς γίνεται ένα ζευγάρι κάλτσας τέλειο?

Πολλές φορές μας ρωτάτε πώς είναι δυνατόν σε τόσο μικρό τμήμα ένδυσης να υπάρχουν τόσο μεγάλες ποιοτικές διαφορές. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά υπάρχει σκληρή και απαιτητική δουλειά πίσω από κάθε ζευγάρι κάλτσας για να έχει την τέλεια εφαρμογή. 

 

The Perfect Post-run Routine

The Perfect Post-run Routine

Χρονοδιάγραμμα για ταχύτερη αποκατάσταση, μετά από υψηλής έντασης και μεγάλης διάρκειας προπόνηση.

Στα πρώτα 5 λεπτά μετά τη λήξη της άθλησης, παίρνουμε τις απαραίτητες αναπνοές και ξεκινά η διαδικασία της επαναφοράς του οργανισμού στις φυσιολογικές τιμές με βαθμιαία αποκατάσταση των καρδιακών παλμών.

Στα επόμενα 5 με 10 λεπτά, ο οργανισμός  χρειάζεται σταδιακή ενυδάτωση με λήψη υγρών και απαραίτητων ηλεκτρολυτών που πρέπει να αναπληρωθούν μέσω ενός ενεργειακού ποτού.

Running Socks: Fun over Functional?

Running Socks: Fun over Functional?

Πόσο σημαντική είναι η χρήση της κατάλληλης κάλτσας στον δρομέα?

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί κατά καιρούς σχετικά με το τι ρούχα και τι εξοπλισμό χρειαζόμαστε για την προπόνηση που κάνουμε ή για το άθλημα που πρόκειται να ασχοληθούμε. Μερικές φορές μάλιστα ξεκινάμε το άθλημα με ότι ρούχα έχουμε νομίζοντας ότι ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος μόνο στους επαγγελματίες αθλούμενους. Όμως ο κατάλληλος εξοπλισμός δεν έχει να κάνει με το επίπεδο του επαγγελματισμού ή με το πόσες ώρες ασκούμαστε κάθε μέρα αλλά στο να κατανοήσουμε την ανάγκη για προστασία του σώματος μας από τραυματισμούς και να τον διατηρήσουμε το δυνατό σωματικά υγιή, ώστε να συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό τις προπονήσεις.

Luxury Moments in Style and Comfort

Luxury Moments in Style and Comfort

Συνήθως οι μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή μας αποκαλύπτονται από μικρά καθημερινά πράγματα. Είναι αυτές οι ξεχωριστές στιγμές που ομορφαίνουν τη ζωή μας προσφέροντας εικόνες και διεγείροντας αισθήσεις ώστε έτσι απλά νιώθεις  και αισθάνεσαι όμορφα – όπως η στιγμή που απολαμβάνεις την μυρωδιά ενός ζεστού καφέ στο κρύο πρωινό, χαλαρώνοντας στην πολυτέλεια μιας  merino wool κάλτσας.

Λάτρεις του ποδηλάτου, προσέχετε πραγματικά τα πόδια σας;

Λάτρεις του ποδηλάτου, προσέχετε πραγματικά τα πόδια σας;

Στην ποδηλασία, η υγεία του ποδιού και οι λειτουργίες του αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την άσκηση του αθλήματος. Λέγεται ότι τα πόδια είναι η δεύτερη καρδιά του σώματος. Είναι επομένως απαραίτητο να προστατευθούν και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στον εξοπλισμό του ποδιού και στο υλικό που έρχεται σε επαφή με το πόδι που είναι η κάλτσα.

Υγεία: Τα 5 βασικά οφέλη που προσφέρουν οι κάλτσες

Υγεία: Τα 5 βασικά οφέλη που προσφέρουν οι κάλτσες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο πολύτιμη είναι η συμμετοχή της κάλτσας στην υγεία σας και τα οφέλη της καθημερινής χρήσης είτε πηγαίνετε στη δουλειά, είτε οργανώνετε τις δραστηριότητές σας;

Ανάμεσα στα πολλά που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και που συνδέονται με την χρήση της κάλτσας, παρακάτω σας παρουσιάζουμε το TOP 5:

Διαφορά καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης με απλές ελαστικές κάλτσες συμπίεσης
Σπορ

Διαβαθμισμένη συμπίεση

Διαφορά καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης με απλές ελαστικές κάλτσες συμπίεσης

Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης (graduated compression) είναι εξειδικευμένες κάλτσες που αναλόγως του βαθμού συμπίεσης χρησιμοποιούνται είτε για θεραπευτικούς σκοπούς και την μείωση του οιδήματος στα κάτω άκρα, είτε για αθλητική χρήση με αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και επί πλέον υποστήριξη στους μύες της κνήμης. Για την σωστή χρήση τους έχει μεγάλη σημασία η επιλογή του πόσο “σφιχτό” πρέπει να είναι το υλικό της κάλτσας και να έχει μετρηθεί η πίεση που ασκεί ανά μονάδα επιφάνειας η οποία πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε στη συσκευασία του προϊόντος - είτε είναι σε mmHg, είτε η κατηγορία διαβάθμισης που ανήκει (από την mild supporting αθλητική έως την firm very high Medical).

X-Code: Οι τεχνικές κάλτσες από τη Θεσσαλονίκη που κατέκτησαν τα Ιμαλάια
Νέα

Ένα αφιέρωμα στην X-Code από τη VORIA.gr

X-Code: Οι τεχνικές κάλτσες από τη Θεσσαλονίκη που κατέκτησαν τα Ιμαλάια

Ευχαριστούμε θερμά την VORIA.gr για το πολύ όμορφο και περιεκτικό αφιέρωμα, από τις αρχές της εταιρείας ΖΗΤΑ έως τις σύγχρονές μας αναζητήσεις στα πλαίσια της διαρκούς έρευνας και τεχνολογίας!

❤️ ❤️ ❤️

Διαβάστε το αναλυτικό αφιέρωμα...

RSS