29 Μαΐου 2020

English

The X-Code Blog

Ιουν
09
2015

Για τους λάτρεις του ποδηλάτου !

Αναρτήθηκε Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015 από την XCode     0 Σχόλια
XCode

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνθηση του ποδηλάτου ως μέσου ενός σύγχρονου τρόπου ζωής και συμμετοχής στην φυσική άσκηση. Οπωσδήποτε, θετικά λειτούργησε και η προσπάθεια για δημιουργία πόλεων πιο φιλικών στον ποδηλάτη και η συμμετοχή όλο και περισσότερων ανθρώπων στο κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι σημαντική εξέλιξη και εντυπωσιακό το πόσο ο σύγχρονος ποδηλάτης προσέχει τον εξοπλισμό του γιατί γνωρίζει ότι για να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα πρέπει να είναι σωματικά υγιής και προστατευμένος από τραυματισμούς.
Στην ποδηλασία, η υγεία του ποδιού και οι λειτουργίες του αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την άσκηση του αθλήματος. Λέγεται ότι τα πόδια είναι η δεύτερη καρδιά του σώματος. Είναι επομένως απαραίτητο να προστατευτούν και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στον εξοπλισμό του ποδιού και στο υλικό που έρχεται σε άμεση επαφή με το πόδι…που είναι η κάλτσα!
Πολλοί λάτρεις της ποδηλασίας έχουν αναφέρει ότι συχνά νιώθουν ένα κάψιμο στα πέλματα ή συσσώρευση ιδρώτα και αισθάνονται τα πόδια να μουλιάζουν. Ενδεχομένως κάποιοι να πιστεύετε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής άσκησης…ενώ κάποιοι άλλοι να αναρωτιέστε ποιος είναι ο ένοχος?

Ίσως να εκπλαγείτε ..είναι οι κάλτσες σας!!!                                           

Το πέλμα έχει τους περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες του σώματος και εκτός τούτου και ο επιπλέον ιδρώτας τους σώματος που παράγεται και δεν προλαβαίνει να εξατμιστεί, καταλήγει στα πόδια και κατά συνέπεια συσσωρεύεται στις κάλτσες. Σε συνδυασμό ότι το πόδι είναι κλεισμένο και δεν αερίζεται επαρκώς, δημιουργούνται συνθήκες ευνοϊκές για ανάπτυξη μυκήτων καθώς και ένα ευαίσθητο υγρό πόδι-προϋποθέσεις ιδανικές για δημιουργία προβλημάτων.

Οι ποδηλατικές κάλτσες πρέπει να χαρακτηρίζονται από κάποιες ιδιότητες:       

 • Από την χρήση ινών που “αναπνέουν”, ένα κατάλληλο υλικό είναι το “Coolmax” που διαχειρίζεται και απομακρύνει την υγρασία από το πόδι.
 • Από την ύπαρξη- στη δομή της κάλτσας-, ειδικής πλέξης με κανάλια εξαερισμού που βοηθούν σημαντικά στην γρήγορη απομάκρυνση του ιδρώτα.
 • Από την μεγάλη διάρκεια ζωής, χωρίς να υφίσταται καμιά μεταβολή ή παραμόρφωση ή χαλαρότητα στο σχήμα της κάλτσας.
 • Από την διατήρηση των χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων των ινών για όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
                                                                                                                             

Ένα βήμα παραπάνω σε προϊοντικό επίπεδο υπάρχουν και οι τεχνικές ποδηλατικές κάλτσες που προσφέρουν επιπλέον ιδιότητες:

 • Χρησιμοποιούν Smart Fibers “Thermocool”- “έξυπνες” ίνες που εκτός από ρυθμιστές υγρασίας, ρυθμίζουν και την θερμοκρασία του ποδιού εξασφαλίζοντας ένα ιδανικό επίπεδο θερμοκρασίας ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών.
 • Δεν έχουν ραφή -“seamless”- στα δάκτυλα των ποδιών.
 • Έχουν ανατομική φτέρνα “Y” για να φωλιάζει το πόδι.
 • Τεχνολογία “Second Skin” με υποστήριξη ώστε να αγκαλιάζει το πόδι χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί ή να διπλωθεί η κάλτσα μέσα στο παπούτσι.
 • Επαγγελματικό ύψος κάλτσας πάνω από τον αστράγαλο και ειδική ζώνη “bandage” για να τον διατηρεί ζεστό και προστατευμένο.

Στο site www.xcode.gr θα βρείτε τον κωδικό προϊόντος: 34100, μοντέλο “CYCLING” που πληρεί τις ανωτέρω προδιαγραφές.
Τέλος είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε τις βαμβακερές κάλτσες, έστω και αν έχουν ένδειξη “Cycling”. Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία εξαιρετικά καλά στην πραγματικότητα, τόσο καλά που δεν την αφήνει να φύγει. Οι βαμβακερές κάλτσες διογκώνονται και χάνουν τη φόρμα τους. Έτσι φορώντας ταυτόχρονα μια ποδηλατική κάλτσα και μια βαμβακερή και αφού διανύσουμε την ίδια απόσταση για να τις συγκρίνουμε, θα δούμε την δεύτερη να έχει συσσωρεύσει την υγρασία και η περιοχή των δακτύλων να έχει “μουλιάσει”.H βαμβακερή κάλτσα επομένως γίνεται πιο βαριά και παχιά και το υγρό πέλμα πολύ ευαίσθητο στην συνεχή επαφή με το πεντάλ, με αποτέλεσμα την επιπλέον καταπόνηση και την μείωση της ποδηλατικής επίδοσης και ευχαρίστησης.
Αντιθέτως η τεχνική ποδηλατική κάλτσα χάρη στην τεχνολογία της ενισχύει την ευελιξία των κινήσεων, συγκρατεί τους μυς και διατηρεί το πόδι απόλυτα στεγνό.

 

Technical advice by X-CODE Technical Socks
Ilias Karagiannidis
Copyright 2015 X-CODE Co.
All rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


cycling_xcode.jpg Δεν υπάρχουν σχόλια...


Προσθήκη Σχολίου


(required)

(required)CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below
 
  Post Comment
Connect with X-Code

X-Code on Facebook X-Code on Google Plus X-Code on Twitter X-Code on Pinterest

Νέα και Αρθρογραφία

Graphic for X-Code Tachnical Socks

 
Name  
Email  
Phone  
Subject  
Message  

ZITA TOPS Co.

Εργοστάσιο Αθλητικών και Σπορ Καλτσών
6o χμ. Οδού Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου

Πως θα μας βρείτε...