27 Ιανουαρίου 2020

English

Κάλτσες  >  Χαρακτηριστικά  >  Ανατομία

Ανατομία

Για προσαρμοσμένη ανατομική σχεδίαση...

Τα πόδια δέχονται καθημερινά απίστευτες πιέσεις και εργάζονται σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο μέλος του σώματος. Αρκεί να αναφερθεί ότι σε ρυθμούς περιπάτου, η πίεση που ασκείται στα πόδια είναι τουλάχιστον διπλάσια από το σωματικό βάρος. Η δε ανατομία και λειτουργία του ποδιού είναι περισσότερο περίπλοκη απ’ ότι γενικά πιστεύουμε. Το πόδι είναι ένας σύνθετος μηχανισμός κίνησης αποτελούμενο από κοκάλα, μύες, αρθρώσεις, συνδέσμους, τένοντες καθώς και από χιλιάδες πόρους δέρματος. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τις επιφάνειες και τα υλικά που έρχονται σε άμεση επαφή με το πέλμα του ποδιού.Η κάλτσα σαν ενδιάμεσος λειτουργικός κρίκος «πόδι-παπούτσι» έρχεται να καλύψει τις σύνθετες ανάγκες των κάτω άκρων.

Ανατομικά σχεδιασμένες κάλτσες X-Code

Οι κάλτσες x-code έχουν μελετηθεί για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε αθλήματος. Κατασκευάζονται με ειδική ανατομική σχεδίαση και επιλεγμένες ενισχύσεις στις διαφορετικές ζώνες επαφής και επιφόρτισης του ποδιού για να το συγκρατούν σταθερό και σε σωστή θέση μέσα στο παπούτσι, προστατεύοντας το από κραδασμούς, πιέσεις και τριβές που δημιουργούνται κατά την άθληση.

Αποτελέσματα

  • Πρόληψη και μείωση τραυματισμών
  • Αύξηση επιφάνειας επαφής και ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης που ασκείται στα πέλματα
  • Αύξηση της δυνατότητας εκμετάλλευσης της ελαστικής ενέργειας των ποδιών η οποία μετατρέπεται σε μηχανικό έργο προς όφελος των επιδόσεων.

 

Connect with X-Code

X-Code on Facebook X-Code on Google Plus X-Code on Twitter X-Code on Pinterest X-Code RSS Feeds

Νέα και Αθρθρογραφία

Graphic for X-Code Tachnical Socks

 
Name  
Email  
Phone  
Subject  
Message  

ZITA TOPS Co.

Εργοστάσιο Αθλητικών και Σπορ Καλτσών
6o χμ. Οδού Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου

Πως θα μας βρείτε...